Kovaa ajoa Marko Ylitalon Visvalerssi-avajaisissa.

Show

Polttaa kesähaku kuuma – Creat Spacen näyttelyslotteja jaossa NY!

Näyttelyslotteja tarjolla juhannuksesta heinäkuun loppuun. Hakemukset: space@creat.fi. Suosittelemme toimimaan salamannopeasti.

Kuvat kevään 2017 näyttelyistä: Creat

Kesä tulee, ole valmis! Creat Spacen syyskausi on nakutettu täyteen näyttelyitä, mutta koska veitsen terämme on ajan hermolla, olemme säästäneet kesälle tilaa akuutille taiteelle.

Ole nopea, ole rohkea – järjestä spektaakkeli, josta koko kaupunki puhuu. Tarjolla on nyt kahden viikon näyttelyjaksoja juhannuksesta heinäkuun loppuun. Mitä nopeammin lähetät hakemuksen, sitä vapaammin saat näyttelyaikasi valita.

Vaikka kesä hyydyttää muut galleriat, Creat Spacen meno vain piristyy. Viime vuoden suurimpia hittejämme oli heinäkuussa Pride-viikolla järjestetty kansainvälinen homokarhunäyttely LOVED, joka oli puheenaihe yhdessä jos toisessakin yhteydessä.

Sijaintimme taktisesti Punavuoren korkeimmalla huipulla, kansan vaellusreitillä kantakaupungista Kaivarin ja Hernesaaren rientoihin, pitää liikenteen vilkkaana. Sinun tehtäväsi on vain täyttää tila taiteella, joka pysäyttää ohikulkijat.

Kesä on usein uutiskuivaa aikaa. Silloin media janoaa kiinnostavia aiheita. Creat Spacesta niitä on oivallista anniskella.

Tilassamme järjestettyjä näyttelyjä on huomioitu muun muassa Helsingin Sanomissa, Ylen radio- ja tv-kanavilla, Voima-lehdessä, Imagen Puistojatkot-blogissa, Rumbassa, Episodissa, Kulttuurimedia Sylvissä, Hufvudstadsbladetissa, Radio Helsingissä sekä useissa paikallisissa tiedotusvälineissä ympäri maan.

Mitä me tänne sitten haluamme? Arvostamme ammattimaista otetta ja vieroksumme sähläämistä, mutta meille tärkeää on teosten substanssi eikä tekijän ansioluettelo ja taidepuhetaito.

Tyylilaji, ilmaisumuoto ja tekniikka ovat sivuseikkoja – Creat Spacessa on nähty yhtä lailla Laila Pullisen veistoksia ja grafiikkaa kuin Antti Sepposen rappiovalokuvia Lahdesta. Jos taiteellasi on sanottavaa, kuuntelemme.

Mitä näyttelyn järjestäminen maksaa? Tilavuokra neuvotellaan tapauskohtaisesti. Se voi olla joko kiinteä, provisiopohjainen tai yhdistelmä molemmista.

Lisäksi kulttuurituotanto-osuuskuntamme ammattilaiset voivat tarjota maksullista apua tiedotuksessa, sometykittelyssä, avajaiscateringissa, äänentoistossa, tapahtumatuotannossa ja näyttelyn valvonnassa. Meillä on hyviä diilejä myös julistepainojen sun muiden oleellisten toimijoiden kanssa, joten et jää näyttelysäädön kanssa yksin.

Kannattaa toki vilkaista myös akuutit apurahamahdollisuudet vaikkapa täältä.

Näyttelyhakemuksen voi lähettää osoitteeseen space@creat.fi. Hakemuksesta tulee ilmetä alustava työsuunnitelma, hakijan tausta ja mahdollinen näyttelylle toivottu ajankohta. Hakemus saa olla vapaamuotoinen. Niin mekin olemme.

Creat Space on Helsingin Albertinkadulla sijaitseva noin viidenkymmenen neliömetrin kivijalkagalleria, joka avattiin syyskuussa 2015. Tilan on perustanut Kulttuurituotanto Creat osk. Näyttelytoimintaamme tukee Creat Spacen virallinen kulttuurivoitelija, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy. Skaala on mieletön.

Creat Space, Albertinkatu 12
Creat Space Instagramissa
Näyttelyhakemukset: space@creat.fi
Kysymykset: 0400 455 319

JÄIKÖ NÄLKÄ?