Show

WE ARE COMING TO LET’S GO – Creat Space paljastaa loppuvuoden ohjelman

Punavuoren suosituimman kivijalkagallerian näyttelyohjelmassa skaala on mieletön: Suomen ainoan punkbändin retrospektiivistä kantaaottavaan ryijytaiteeseen.

Otsikkokuva: Kalle Pajamaa

Syksy saa, niin tekin! Punavuoren perinteikkään työläiskaupunginosan sydämen uuteen sykkeeseen käynnistänyt Creat Space -galleria tempaisee nyt salaisuuden verhon loppuvuoden ohjelman edestä.

Äkkivilkaisulla syksyn taiteellinen linja näyttää yhtä loogiselta kuin HSL:n uudet raitiovaunureitit. Ohjelmassa on muun muassa Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen uraa luotaava retrospektiivi sekä ilmastonmuutosta kommentoivaa ryijytaidetta.

Kesällä Radio Helsingin sisältöjohtaja Maria Veitola pohdiskeli ohjelmassaan, että kenties ihmisläheisyys on se kantava teema, joka yhdistää kaikkia Creat Spacen esille tuomia aiheita. Enää siitäkään ei voi olla täysin varma.

Kivijalkakuraattori Ville Malja, millä perusteella Creat Spacen näyttelyt valikoituvat?

”Peer Güntin ja Devil’s Milkin basisti Tsöötz Kettula on antanut isälliseksi elämänohjeeksi, että tehkää mitä huvittaa, mutta keskimäärin hyvällä maulla, niin kaikki on ok. Toisaalta Jörn Donner on sanonut, ettei hänellä ole muuta tekemistä kuin tekeminen. Cisse Häkkinen on taas sitä mieltä, että kaiken voi hoitaa uimalla.”

”Oman elämänkokemukseni perusteella vastavirtaan, koska Kokemäenjoessa päätyy muuten Kolsin voimalaitoksen turbiiniin.”

Syyskuussa 2017 Creat Space juhlii kaksivuotispäiviään työn merkeissä. Galleriaan ovat taidettaan tuoneet muiden muassa Charlie Hunter & Mike Wyeld, Benjamin Murphy, Milla Paloniemi, Jussi Puikkonen, Laila Pullinen, Jyrki Riekki, Aki Roukala, Antti Sepponen ja Katja Tukiainen.

Tällä hetkellä Creat Spacessa on esillä yhteisnäyttely Rituaalit & Kipu (Tanja Is & Peta von Karis). Se on avoinna tiistaihin 29.8. asti. Syyskuusta alkavan loppuvuoden ohjelman taiteilijat esittelevät alla omin sanoin. Lisäyksiä saattaa olla luvassa – ja Creat Spacella on tapana myös lunastaa lupauksensa. ■

Creat Spacen loppuvuosi 2017

5.-12.9.2017
Isabella Chydenius: Commitment Issues

Isabella Chydenius: Dalton

Maalauksia unettomuuden äärirajojen harhaluuloista. Monitaiteilija Isabella Chydenius keskittyy yhteiskunnallisiin rakenteisiin tutkien sukupuolta, seksuaalisuutta, kehoa ja mieltä.

isabellachydenius.com | instagram.com/iamchydenius

14.-26.9.
Pro Kädentaitajat: Ilo & Inspiraatio


Pro Kädentaitajien ryhmänäyttely on värikäs ja inspiroiva kattaus käsityötaiteilijoiden osaamisesta: lasitaiteesta kirjansidontaan ja grafiikasta maalaustaiteeseen.

prokadentaitajat.fi/427480222

28.9.–3.10.
Mikko Auerniitty: Maisema myynnissä

Mikko Auerniitty: Metsä – sarjasta Suomi100

Luontoa ei ole olemassa. Se on aina rakennettu – myytäväksi. Osta törkeän kauniita maisemavalokuvia suomalaisista maisemista. Mikko Auerniitty on valokuvataiteilija, joka pohtii teoksissaan suomalaisen maiseman taloudellista ja kulttuurista hyväksikäyttöä.

auerniitty.com

4.–10.10.
Einari Vuorinen: ME

Einari Vuorinen

Einari Vuorinen on multitaiteilija, jonka pyhin tarkoitus on mahdollistaa taide mahdollisimman monelle, mahdollistajana ja taiteilijana. Näyttelyään hän kommentoi kryptisesti: Yksi, kaikki.

instagram.com/mustavalkokuvia

12.-23.10.
Pertti Kurikan Nimipäivät: We Are Coming to Let’s Go

Kalle Pajamaa: Pertti Kurikan Nimipäivät


Pertti Kurikan Nimipäivien
ihmeellinen ura ensimmäisestä keikasta eläkkeelle Kalle Pajamaan, Pertti Kurikan, Niila Suorannan ja Pekka Elomaan valokuvissa. Näyttely juhlistaa Pekka Elomaan ja Jouni K. Kemppaisen kirjaa We Are Coming to Let’s Go (Teos) sekä bändistä kertovaa Tokasikajuttu-elokuvaa, joka saa maailmanensi-iltansa R&A:n Kotimaisessa gaalassa 19.9.2017.

”Nämä kuvat kertoo sitä täyttä totuutta ja asiaa”, sanoo yhtyeen solisti Kari Aalto.

pkn.rocks | teos.fi/kirjat/kaikki/2017-syksy/were-coming-to-lets-go.html

26.10.-7.11.
Antti Ahtiluoto: Alokkaat

Antti Ahtiluoto

Dokumentaarinen valokuvatutkielma suomalaisesta mieskuvasta ja suomalaisuudesta. Näyttely koostuu alokkaiden muotokuvista, ääniteoksesta, tutkija Anders Ahlbäckin kirjoittamasta esseestä sekä näyttelykirjasta. Antti Ahtiluoto on helsinkiläinen valokuvaaja.

andi.fi

9.-21.11.
Olli Kilpi: Server

Olli Kilpi työssä.

Kuten tietoliikenteeseen viittaava nimi vihjaa, näyttelyn maalaukset sisältävät lihallisia muistiinpanoja pilvipalveluista. Olli Kilpi on maalaava muotoilija. Töissään hän yhdistelee tusseja sekä spraymaaleja perinteiseen sivellintekniikkaan.

instagram.com/ollikilpi

23.11.–5.12.
Sonja Salomäki: Onkos tullut loputon marraskuu?

Sonja Salomäki: Tekojään väistämätön charmi

Näyttelyn ryijyteokset käsittelevät Etelä-Suomen lumettomia talvia sekä kansallista sielunmaisemaa ja symboliikkaa, joka katoaa talven myötä. Sonja Salomäki on monialainen taiteilja ja syksystä alkaen myös tutkija-opiskelija: pitkällä taiteellisen tekemisen tiellä pyrkimässä irti jumittamisesta ja nysväyksestä kohti roiskintaa.

sonjasalomaki.com

7.–19.12.
Seppo Alanissi: Vasten

Seppo Alanissi

Vasten luotaa yhden ihmisen elinikäisen sarjakuva- ja tieteiskirjallisuusannostuksen läpitunkemaa päänsisäistä mytologiaa, joka ajankohtaiseen kontekstiin asetettuna heijastaa myös (suomalaisen) kulttuurin jatkuvaa muutostilaa ja alttiutta uusille vaikutteille. Seppo Alanissi on Helsingissä asuva taidegraafikko, joka aina välillä havahtuu genrejuttujen parista tarkkailemaan ympäröivää maailmaa antropologin silmin, mutta herne tiukasti nenässä.

facebook.com/artseppoalanissi

Creat Space, Albertinkatu 12, 00150 Helsinki
Bussit 14, 17 ja 18 suoraan oven eteen. Pysäkki: Merimiehenkatu.

Aukioloajat: Avajaiset useimmiten klo 18. Muina näyttelypäivinä galleria avoinna klo 12–18, maanantaisin suljettu. Näyttelykohtaisten poikkeuksien sun muiden juhlapyhien osalta suosittelemme tsekkaamaan aukioloajat kulloinkin meneillään olevasta Facebook-eventistä ennen kuin raahaudutte kauempaa paikalle.

JÄIKÖ NÄLKÄ?