Pihvi

Ville Andersson, WhatsApp?

Sienet ja inssiajo ja Bowie ja lintulaudat ja harmaat hiukset ja viileä esteettisyys jotenkin kaikki liittyy löyhähkösti toisiinsa.

Tsättäily: Janne Flinkkilä
Kuvat: Ville Andersson (Helsinki Contemporaryn Innan avustamana)


Häpeä on hyvän merkki. Kun päädyimme tekemään Lasten hautausmaan (vai Lasten Hautausmaan?) Kristiina Vaaran kanssa WhatsApp-haastattelun, oli kuumottavaa jutella tuntemattomien kesken intiimissä viestivälineessä ja samaan aikaan tiedostaa (tai yrittää olla tiedostamatta), että kaikki inhimillinen kömpelöys välittyy suodattamatta ulkopuolisille. Mutta jos jokin nolottaa, se tarkoittaa sitä, että ollaan päästy herkille leveleille, ja koska ihmiset ovat keskimäärin empaattisia olentoja, tunne resonoi myös vastaanottajien päässä. Ellei muutoin, vähintään myötähäpeänä.

Sen verran jännää oli, että nyt päätettiin ottaa sama homma uusiksi Ville Anderssonin kanssa. Ellette tiedä kuka hän on, googlatkaa. Koska Ville on visuaalisen ilmaisun ammattilainen, laitettiin hänet saman tien ottamaan itse kuvat itsestään oman näyttelynsä keskellä.

Pahoittelemme, että tämä formaatti, jossa teksti julkaistaan kuvakaappauksina, ei täytä saavutettavuuden vaatimuksia. Mikäli joku tästä syystä haluaa tekstin copypastena, palvelemme auliisti osoitteessa pihvi@creat.fi.

Mikäli taas joku kokee käppäisen screenshot-soiron ihan vain esteettisesti epämiellyttäväksi ja kokee oikeudekseen saada parempaa, terveisiä Seppo Rädyltä: ”Viissataatonnia käteen ja keihäs lentää sata metriä.”

WA-tällit on sovittu iltakuudeksi. Kello alkaa olla sen verran. Nu kör vi.

Ville Andersson

Ville Andersson

Se oli siinä. Käykää yytsimässä Ville Anderssonin Desert Music -näyttely Helsinki Contemporaryssa (auki 28.2. asti, hophop) ja kertokaa meiltä terveisiä. ■

Ville Andersson <***@***.com> kirjoitti 26.2.2021 kello 1.34:
Aa ja niin. täs viimesin lintuvideo jost tykkäsin. Siinä kivasti talvi. Vähän lyhkäsempi, mut chill.

JÄIKÖ NÄLKÄ?