Kuvauksissa ei vahingoitettu eläimiä.

Show

Jalalla koreasti! Pikkujoulukausi alkaa Sulkavalta

Sulkavan Motelli-Ravintola Muikkukukko marraskuussa – uhka vai mahdollisuus? Creat #eroticlifestyle DJ’s saa kunnian lähteä ottamaan selvää.

Kuvitus: Timo T.A. Ikuri / Creat

Sulkava kutsuu! Paikallisen kulttuurinedistämisyhdistys Ihmekollektiivin aktiivi Mirjam Reponen halusi Creat #eroticlifestyle DJ’sin sorvaamaan levyjä heidän yksivuotisjuhlaansa eli ”Koko Kylän Pikkujouluihin”. Ne järjestetään lauantaina 20.11.2021 Motelli-Ravintola Muikkukukossa. Mehän lähdetään.

Mut mut mut.

Sulkava on kuulemma kiva paikka kesällä. Marraskuu on eri asia. Täytyy vissiin kysellä lisätietoja ennen kuin lähdetään ajamaan kohti Etelä-Savoa. (Pohjois-Savossa meillä onkin jo nasta kartalla.)

Moi Mirjam ja kiitos kutsusta! Marraskuinen viikonloppu Sulkavalla – uhka vai mahdollisuus?

”Kyllä käynnissä on mahdollisuuksien marraskuu.”

Mitä Sulkavalla tehdään silloin, kun siellä ei soudeta?

”Mökkeillään, nyhjötetään, kalastetaan, marjastetaan, metsästetään, sienestetään, vanhetaan, neulotaan, vesotaan, tanssitaan, lauletaan, soitetaan, kylvetään, kynnetään, lypsetään, ajetaan autolla, kyläillään ja kyräillään. Ainakin.”

Kutsuitte Creat #eroticlifestyle DJ’sin soittamaan levyjä Motelli-Ravintola Muikkukukkoon. Luonnehdi paikkaa viininmaistelutermein.

”Kypsä, tanniininen, pitkä, samettinen, hyvärunkoinen, satulahikinen, antava.”

”Vuodessa on ehditty järjestää taidegalleria, työpajoja, keikkoja, mykkäelokuvanäytös, Souturadio ja niin edelleen.”

Mikä on Ihmekollektiivi?

”Sulkavalainen yhdistys, joka toimii kulttuurin, taiteen ja kestävän elämäntavan puolesta. Kollektiivin perustajat ovat kolmekymppisiä paluumuuttajia, jotka haluavat järjestää taide- ja kulttuuritapahtumia ja innostaa kulttuurin harrastamiseen ja kestävämpään elämään. Sulkavalla löytyy ammennettavaa kulttuuriperinnöstä, ja toisaalta uutta ja jännää on myös mukava tuoda tarjolle.”

Sulkava-lehti 45/2020 otsikoi, että ”Ideoita ja toteuttamiskykyä riittää – Ihmekollektiivi aikoo mullistaa Sulkavan kulttuurielämän”. Joko on mullistettu?

”No totta vie on! Vuodessa on ehditty järjestää taidegalleria, työpajoja, keikkoja, mykkäelokuvanäytös, Souturadio ja niin edelleen. Oikeastaan kuitenkin jo Ihmekollektiivin olemassaolo on mullistavaa.”

Millaisia kannustavia sanoja lausuisit ihmisille, jotka haluavat mullistaa kotipaikkakuntansa kulttuurielämän?

”Jos on pieneltä paikkakunnalta kotoisin, mullistaminen ei välttämättä paljoa vaadi. Oma innostus riittää ja tarttuu.”

Entä millaisia lannistavia sanoja?

”Voi olla, että ketään ei tule paikalle.”

Terveisiä kepulaiselle kulttuuriministerille?

”On hyvä tietää, että kulttuuri on veto- ja pitovoimatekijä pienillä paikkakunnilla. Kannattais panostaa.”

Totta. Ei mekään Sulkavalle asti turpeen perässä tultaisi. Lauantaihin!

Ihmekollektiivin 1-vuotisjuhlat eli Koko Kylän Pikkujoulut Motelli-Ravintola Muikkukukossa la 20.11.2021 klo 18.30. Kattelkaa tarkemmin Facebook-eventistä.

Creat #eroticlifestyle DJ’s:iä voi kysellä keikoille osoitteesta pisnes ”miukumauku” creat piste fi. Jos tanssilattia on tarkoitus ihan oikeasti pitää täynnä, vakavaan viihdekäyttöön suosittelemme meidän sijaamme DJ Veskua. Kertokaa terveisiä.

JÄIKÖ NÄLKÄ?

Poklomi

Raimo Pesonen: Tarinoita rahasta

Miksi veronalennuksiin on aina varaa mutta elonkehän pelastamiseen ei? Talouskeskustelussa perustelut haetaan rahasta kerrotuista tarinoista, joista osa...

3.2. 2023