Poklomi

Sepi Kumpulainen: Uudenvuodenpuhe 2021

Artisti Seppo ”Sepi” Kumpulainen tahtoo jakaa ajatuksensa siitä, miten vuosi 2021 olisi parempi ja inhimillisempi ja oikeudenmukaisempi meille kaikille.

Sanat: Seppo ”Sepi” Kumpulainen
Kuva: Sydänliitto / Antti Rintala


no niin, todellakin todellakin tässä on taas jälleen kerran sepi kumpulainen eikä kukaan muu. 🙂

tämä vuosi on ollut sellainen etten olisi halunnut ja toivonut ikinä tällaista tulevan meille kaikille rakkaille suomen maan kansalaisille eikä muidenkaan maiden kansalaisille, en kenellekään. syy on yksinkertainen, se aiheutti niin paljon epäoikeudenmukaisuutta ( puhun nyt tässä asiayhteydessä koronaviruksesta ). ihmisillä on muutenkin taloudellisesti ja sosiaalisesti vaikeaa ja haasteita jokapäiväisen leivän saamisessa pöytään, laskujen maksamisessa ja välttämättömien elämän perustarpeiden tyydyttämisessä että siksi toivon koko sydämestäni että vuosi 2021 olisi parempi ja inhimillisempi ja oikeudenmukaisempi meille kaikille. 🙂 🙂

on vielä yksi asia jonka haluan sanoa koko maailman kansalle. nyt kun kerran mahdollisuus, tilaisuus siihen tarjottiin.

nyt kun puhutaan globaalista eli maailmanlaajuisesta koronaviruspandemiasta,epidemiasta niin yhtä asiaa minä ihmettelen. miksi pahuus lisääntyy samassa tahdissa virusepidemian kanssa? toki ymmärrän sen että ihminen luonnostaan kyllästyy ja kaipaa luontaista vaihtelua kun joka päivä uutiset toitottaa virustartuntalukuja ja samaa asiaa jauhetaan tv-uutisissa joka ikisessä uutislähetyksessä mutta mutta entä jos antaisin teille ajatuksen siemenen, pienen idun toisenlaisesta lähestymistavasta? lähestyisitte koronavirusta inhimillisestä näkökulmasta, lähimmäisenrakkauden ja hyvän elämän näkökulmasta ja näkökulma,lähestymistapa on sellainen asia että sitä voi aina muuttaa ja vaihtaa mutta virusta ei voi taikoa pois hokkuspokkustaikatempuilla.

”ei artisti sepikään ole koronan keskellä sortunut mihinkään huonoon elämään, ei alkoholiin tms ei rikoksia tehtailemaan.”

eli yrittäkää sopeutua,mukautua,tottua viruksen mukanaoloon jotenkin, jollain tavalla, yrittäkää luovia sopivasti jollain tavalla,keinolla millä pystytte,voitte kun kaikki asiat eivät ole pienen maanpäällisen ihmisen omissa käsissä ja omassa päätäntävallassa mutta siksi tehkää silti sitä muuta hyvää ja lähimmäisten auttamista mitä voitte,pystytte tekemään eli sopeutukaa tilanteeseen. se mitä ei pysty muuttamaan niin antakaa sen olla sitten ja keskittykää niihin asioihin mitä voi muuttaa, toki en tarkoita tällä sitä että pitää katkeroitua koronasta johtuen ja rynnätä suinpäin tekemään pahuuksia ja muita rikoksia vaan nähkää asian toinen hyvä puoli.

tehkää enemmän hyvää toisillenne, olkaa huolissanne sairaiden ja tautien runtelemista ihmisistä ja keskittykää inhimillisiin ja hyviin rakkaudentekoihin, auttakaa kärsivää ja apua tarvitsevaa. ei artisti sepikään ole koronan keskellä sortunut mihinkään huonoon elämään, ei alkoholiin tms ei rikoksia tehtailemaan. hyvin olen pärjännyt koronaviruksesta huolimatta. en anna sen nujertaa,lannistaa.

vinkkinä vielä niinhän ihmisen kehokin toimii, siinäkin elimistö sopeutuu kulloisiinkin ympäristöolosuhteisiin vaikka ne vaihtelis paljonkin. elimistö, geenit ja kromosomit sopeutuu muutoksiin niin saman ajatuskaavan mukaan oi sinä ihminen,miksi sinä et sopeudu muutoksiin vaikka onhan kautta koko maailmanhistorian taaksepäin ollut ennenkin globaaleja ongelmia, jopa ruttoa ja ties mitä viruksia ja tauteja. ja silti maailma jatkuu eteenpäin.

”tehkää se kaikki hyvä mitä voitte, valitkaa aina hyvät ja inhimilliset vaihtoehdot tarjolla olevista vaihtoehdoista.”

oi sinä ihminen, ryhdistäydy ja sopeudu kuten ihmisenkin elimistö sopeutuu muutoksiin. tiedän ettei viruksista tykätä ja ne huonontaa taloutta mutta muuttakaa ajattelutapaa, ei pahuus ole oikea ratkaisu tai kosto ole oikea ratkaisu koronavirukseen vaan yrittäkää vaikka etsiä ja löytää koronasta jotain, edes jotain hyviä puolia ja sitä viemään eteenpäin. edistämään työelämää paremmaksi, säästää vaikka työkuluissa ja kustannuksissa. ja muistakaa pitää yhteyttä omaisiinne sukulaisiinne vaikka etänä jos ei muuten voi pitää. tehkää se kaikki hyvä mitä voitte, valitkaa aina hyvät ja inhimilliset vaihtoehdot tarjolla olevista vaihtoehdoista, ei kosto tai pahuus tai rikos. enemmän rakkautta ja auttamista maailmaan. hyvän edistämistä joka koituu kaikille hyväksi,eduksi,hyödyksi, sanokaa pahalle EI- 🙂 🙂 sopeutukaa koronaan, keskittykää hyviin tekoihin.

jos stressaa tai masentaa,ahdistaa niin yrittäkää etsiä, löytää omasta itsestä jotain VAHVUUKSIA, lahjakkuutta tai musikaalisuutta tai taiteellista lahjaa sillä omaan käytökseen voi vaikuttaa mutta koronaan ei voi vaikuttaa. mutta omaan käytökseen voi vaikuttaa.

🙂 artisti sepi ■

Sepi on mukana Sydänliiton Armollista menoa -kampanjassa, josta video ja kuvat ovat peräisin. Sepin ja Creatin toveruussuhde alkoi, kun teimme Ylelle minidokkarin Sepi Kumpulainen – 25 vuotta armotonta menoa ja innostuimme sen tiimoilta järjestämään Tavastialle hänen 25-vuotistaiteilijajuhlansa. Toivomme hänelle – ja kaikille teille – armollista vuotta 2021.

JÄIKÖ NÄLKÄ?

Pihvi

Epikset. Nyt kutsuu mua Epikset.

Epäjohdonmukaisten tanssiaiset tuo Kuusamoon toistasataa esiintyjää, bussilasteittain työntekijöitä ja talkoolaisia sekä toivottavasti määrällisesti...

2.6. 2023