VHS

VHS: Tämä on kauhea tapa elää

Runovallankumouksellinen esitys ilmastokriisistä. Sanat Kaisa Happonen & Karri Miettinen, sävelet Juho Viljanen. Videotaltiointi Paja&Bureaun Sideshow’sta.

Paja&Bureau Sideshow
4.9.2019

Tekstit: Kaisa Happonen ja Karri Miettinen
Muusikko: Juho Viljanen
Taustavideon valokuvaaja: Antti Rintala
Taustavideon animointi: Kaisa Hakala
Kuvaus ja editointi: Nino Hynninen

Creatin nykyisessä pesäpaikassa, Paja&Bureaun tunnelmallisessa galleriatilassa järjestettiin syyskuun 2019 alkupuolella jälleen vuosittainen Sideshow-tapahtuma. Helsinki Design Weekin odotetuksi perinteeksi noussut tapahtumakokonaisuus rakentui tällä kertaa suunnittelija- ja taiteilijaparien ympärille.

Duot käsittelivät vapaasti tämän vuoden HDW:n teemaa, oppimisympäristöä, ja installaatioissa oli läsnä heidän keskinäinen dialoginsa. Esillä oli laaja-alainen kokonaisuus uniikkeja teoksia, jotka kaatelivat raja-aitoja taiteen, muotoilun ja livekokemuksen välillä. Skaala oli mieletön: arkkitehtuurista runouteen.

Sideshow isännöi festivaalin aikana myös keskusteluja ja muita tapahtumia teemalla Ekologista kaupunkielämää. Ohjelman kuratoi roskakuiskaaja Massi Hannula. Tarjolla oli keskusteluja, neuvontaa ja työpajoja mm. hiilijalanjäljen kompensoinnista sekä kierrätystavaran tuunauksesta uusiin käyttötarkoituksiin.

THAT’S IT BUT NOT SHIT.

JÄIKÖ NÄLKÄ?