Amanda Kiviniemen Self(ie) Love Club -näyttely on framilla 20.6. asti. Paikan päällä selfieskaba, jossa voi voittaa aidon Tom of Finland -paidan.

Show

Selfiekulttuurista turvaseksin kautta lohturuokaan – Creat Spacen näyttelykesä 2017

Albertinkadun kuuma galleriakesä tarjoaa selfiekulttuuria, turvaseksiä, susiruusulauman, mielenterveyskuntoutujia, viimeisiä machoja, lohturuokaa sekä rituaaleja ja kipua.

Otsikkokuva: Tuisku Lehto / Creat

Muut galleriat esittävät, Creat Space räjäyttää!

Meillä on ilo julkistaa Creat Spacen kesän näyttelyohjelma. Koska korkeimmalle kurottava taide syntyy varpaillaan, käynnistimme avoimen kesähaun vasta vapun alla.

Creatin kivijalkakuraattori Ville Malja vakuuttaa, että kaikki hakemukset käsiteltiin ajatuksella.

”Taiteellinen linjauksemme on toivottaa lämpimästi tervetulleeksi taiteilijat, jotka ovat niin hyviä, ettei heitä päästetä esille muualla”, Malja sanoo.

Creat Space perustettiin syksyllä 2015 hämmentämään taidekentälle jämähtäneen lätäkön seisovaa vettä. Galleriassa on nähty teoksia Laila Pullisen viimeisistä grafiikkavedoksista kansainväliseen karhuhomonäyttelyyn. Skaala on mieletön, mutta kaikki palautuu saman asian äärelle.

”Usein seinille ripustettavat työt ovat vain portti itse asiaan, jonne yritetään kurkkia.”

”Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi taiteilijat, jotka ovat niin hyviä, ettei heitä päästetä esille muualla.”

Parhaillaan Creat Spacessa on meneillään Amanda Kiviniemen Self(ie) Love Club -näyttely, josta voi nauttia vielä tiistaihin 20.6. asti. Virallinen kesäkausi alkaa juhannuksen alla.

Perään on listattu kesäkauden näyttelyt, mutta oikeastaan yksi muistisääntö riittää: Avajaistorstaisin ovet aukeavat kello 18, ja gallerian virallisena kulttuurivoitelijana toimii Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy.

Periaatteessa avajaiset ovat kutsuvierastapahtumia, joten jos haluat tuntea olosi turvalliseksi, pistäydy Creat Spacessa kirjaamassa sähköpostiosoitteesi sisäpiirilistaamme. Samalla lunastat Laitilan Makuneuvoston jäsenyyden.

Creat Spacen kesä 2017

22.6.–4.7. (kiinni 23.–25.6.)
Artturi Nokelainen: Play Hard, Play Safe

Artturi Nokelainen: Hepatitis, 50 x 40 cm, öljy kovalevylle, 2017.

Maalauksia ja installaatioita. Itse kunkin on tärkeää huolehtia omasta turvaseksikäyttäytymisestään, vaikka HIV-infektio on nykyisin hoidettavissa lääkkeillä. Artturi Nokelainen on valmistunut taidemaalariksi tänä keväänä Vapaasta Taidekoulusta.

www.nok-art.fi

6.–11.7.
Juha Pekka Tapani Heikkinen & Ansku Sinisalo: Lauma

Kuva: Ansku Sinisalo. Susiruusugear-mallisto myynnissä Creatin galleriapuodissa.

Näyttely 2017-luvun kolmekymppisistä, joita Juha Pekka Tapani Heikkisen luoma #susiruusugear-vaatebrändi yhdistää. Juha Pekka Tapani Heikkinen on Suomen katusoittokeisarina tunnettu muusikko. Ansku Sinisalo on valokuvaaja ja luoja.

instagram.com/jpthofficial

13.–18.7.
Tuisku Lehto: Hey Nuts, Show Me Some Guts!

Tuisku Lehto: Toni, 2017.

Mielenterveyskuntoutujia ja heihin liittyviä visuaalisia stereotypioita käsittelevä Lahden muotoiluinstituutin opinnäytetyö, joka esittelee viiden nuoren aikuisen kanssa toteutetut henkilökuvat. Valokuvaajana Tuisku Lehto kuvaa henkilökohtaisista lähtökohdista vierauden tunnetta kokevia ihmisiä.

www.tuiskulehto.com

20.7–1.8.
Aki-Pekka Sinikoski: Last Machos

Aki-Pekka Sinikoski: Last Macho, 2017.

Last Machos on jatkoa muun muassa Suomen valokuvataiteen museossa yleisömenestykseksi muodostuneelle Finnish Teens -kuvasarjalle. Valokuvasarja esittää suomalaisen sodanjälkeisen sukupolven miehet värikkäästi, lempeän humoristisesti, mutta koskettavasti. Dokumenttivalokuvaajana Aki-Pekka Sinikoskea kiinnostaa muutos, identiteetti ja pinta.

www.sinikoski.com

3.–15.8.
Mahtisonnit: Lohturuokaa

”Mä olen mahtisonni, se sonni, se sonni, mä olen mahtisonni.” (Aki ja Turo)

Näyttelykokonaisuus, joka käsittelee ruokaa ja seksiä, sekä niiden lohdullisia ja lohduttomia vaikutuksia. Mahtisonnit on kahden kuvataiteilijan duo (Marika Halonen & Hemuloordi), joilla keulii niin housujen etumuksessa kuin egoistisella tasolla.

instagram.com/anttoninah

17.–29.8.
Tanja Is & Peta von Karis: Rituaalit & Kipu

Tanja Is, 2017.
Peta von Karis, 2017.

Yhteisnäyttely. Tanja Is on haastattelujen, keskustelujen ja havaintojen pohjalta koonnut sarjan teoksia, joissa hän tulkitsee kanssaihmistensä rituaaleja. Hän on kuvataiteilija, kuvittaja, sarjakuvataiteilija ja lastenkirjailija. Peta von Karis on kerännyt röntgen- ja magneettikuvia vaivoista, jotka aiheuttavat kipua, ja maalannut tussilla vanerilevylle haastatteluista vangittuja tunnelmia kärsimysten takaa.

tanjais.ratata.fi
petrihorttana5.wixsite.com/petavonkaris

Koordinaatit

Creat Space, Albertinkatu 12, 00150 Helsinki
Bussit 14, 17 ja 18 suoraan oven eteen (pysäkki: Merimiehenkatu).

Aukioloajat kesäkaudella:
Avajaiset aina klo 18. Muina näyttelypäivinä galleria avoinna klo 13–19, maanantaisin suljettu. Näyttelykohtaisten poikkeuksien sun muiden juhlapyhien osalta suosittelemme tsekkaamaan aukioloajat meneillään olevasta Facebook-eventistä ennen kuin raahaudutte kauempaa paikalle.

Creat Spacen näyttelytoimintaa tukee Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy
 
”Olemme Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla äärimmäisen iloisia voidessamme toimia kulttuurin voiteluaineena ja täten olla omalta osaltamme mahdollistamassa myös nousevan ja uudenlaisen kulttuurin esiinmarssia.”
laitilan_wirvoitusjuomatehdas_tehtaalla

P.S. Kaiken voi hoitaa uimalla.

JÄIKÖ NÄLKÄ?