Pihvi

Miten maailman vaikutusvaltaisin mediamoguli, Meiju Suvas, käärmeenlumooja ja Darude liittyvät toisiinsa?

Yhdysvalloissa televisioyhtiö Fox tekee presidenttejä. Täällä se repii ihmisiltä häpykarvoja.

Sanat: Roosa Vastamäki
Kuvat: Eino Nurmisto & Roosa Vastamäki
Gifautukset: Joonas Brandt


Makaan yökerhon sohvapöydällä pimppi paljaana. Minun ja tanssilattian välillä on vain kapea heiluva sermi.

Päivä oli ensimmäisiä syksynkuulaita. Helsingissä tavallista Helsinki-vilinää. Sinnikkäästi yritin sisään lukitusta rappukäytävän ovesta, jossa luki ”Showroom”, ennen kuin huomasin kahden metrin päässä vasemmalla jättimäisen terassin, jossa oli isot ”Showroom”-kyltit. Minut ohjattiin hissiin. Yläkerran ovella kysyttiin vielä nimet.

Suomen Fox on tv-kanava, jonka ohjelmistoon kuuluu viihdettä, tosi-tv:tä, kansainvälisiä ja kotimaisia sarjoja sekä elokuvia.

Showroomissa Foxin syysjuhlat ovat juuri alkaneet. Väkeä on paljon, tissejä ja rusketusta enemmän kuin Ruissalon Saarronniemessä heinäkuussa. Kanavan ohjelmapäällikkö Mikko Silvennoinen, Suomen ensimmäisiä julkkis-homoja, juontaa ja samaan aikaan kuvaa itseään selfiekeppiin kiinnitetyllä videokameralla. Hän tekee videota omalle Youtube-kanavalleen.

”Mikko Silvennoinen juontaa ja samaan aikaan kuvaa itseään selfiekeppiin kiinnitetyllä videokameralla.”

Ovensuussa mietin, mitä tiedän Fox-kanavasta. Tiedän, että se on osa kansainvälistä mediakonsernia, jonka omistaa Rupert Murdoch.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes listaa joka vuosi ihmiset, joilla on eniten valtaa maailmassa. Vuonna 1931 syntynyt Rupert Murdoch on sijalla 32. Hän on 11,6 miljardin dollarin omaisuudellaan maailman 77. rikkain ihminen. Iso-Britannian entinen pääministeri Tony Blair on hänen tyttärensä kummisetä.

Foxin taustalla olevan tahon tietäen ei ole yllättävää, että kaikki juomat ovat vieraille ilmaisia. Juon kolme gin tonicia. Keskellä yökerhoa on VIP-tila. Siellä on kolme miestä ja näiden hengaajamimmejä. He ovat Foxilla pyörivän Da Vinci’s Demons -sarjan supertähdet Tom Riley, Greg Chillin ja Eros Vlahos.

Selviää, että Da Vinci’s Demonsista on alkamassa toinen tuotantokausi Suomessa. Sarjan levittäjä on Fox, joten Suomen lisäksi sarjaa näyttää moni muukin Foxin kanavaperheen jäsen.

Oikeastaan kyseessä on kanavaperheen sijaan enemmänkin kanavapuu, jonka latvassa istuu Rupert Murdoch itse. Hän pitää toisessa kädessään yhtiötä nimeltä 21st Century Fox, josta versoaa Fox Entertainment Group. Yksi oksa Fox Entertainment Groupia on Fox International Channels, josta yhtenä lehtenä kasvaa Fox, Fox-yhtiöiden suomenkielinen kanava. Suomeen Fox perustettiin vuonna 2012, kun kolme vuotta toiminut kristillinen SuomiTV lopetti.

Toisessa kädessään latva-Jeesus Murdochilla on sanomalehti- ja kustannusalaan keskittyvä News Corp. Sekä News Corp että 21th Century Fox perustettiin vuonna 2013, kun aikaisempi jättiyhtiö News Corporation jakaantui kahdeksi. Murdochin nykyisen puun korkeutta kuvaa hyvin se, että miehellä on eri yhtiöissään alaisia liki yhtä paljon kuin Mikkelissä on asukkaita: noin 53 000. Yksi heistä on Mikko Silvennoinen.

”Murdochilla on eri yhtiöissään alaisia liki yhtä paljon kuin Mikkelissä asukkaita.”

Silvennoisen mukaan Foxin tulo Suomeen oli osittain suunniteltua, osittain sattumaa. Fox on useimmissa maissa maksukanava, mutta Silvennoisen mukaan ”Suomessa maksu-tv-penetraatio on matala verrattuna Länsi-Euroopan naapureihin”.

SuomiTV oli mainosrahoitteinen ilmaiskanava, ja siihen sillä oli toimilupa. Tuolla toimiluvalla kasvua Pohjois-Euroopasta hakeva Fox halusi päästä Suomen markkinoille ja onnistuikin. Vain vuosi ennen Suomea Fox oli alkanut näkyä Norjassa, ja vuonna 2014 se laajensi Ruotsiin. Seuraavaksi Fox tavoittelee Tanskaa.

”Miksei?” kysyy Silvennoinen.

Rupert Murdoch ei omista vielä Creatia, mutta jos hän tai joku muu haluaa lähettää meille rahaa, osoitteessa pisnes@creat.fi kuunnellaan kaikenlaisia tarjouksia.
Rupert Murdoch ei omista vielä Creatia, mutta jos hän tai joku muu haluaa lähettää meille rahaa, osoitteessa pisnes@creat.fi kuunnellaan kaikenlaisia tarjouksia.

Rupert Murdoch on maailman suurin mediamoguli. Hänen yhtiöillään on yli kolmesataa tv-kanavaa ympäri maailmaa. Kanavilla puhutaan 45 eri kieltä. Tv-kanavat ja niiden palvelut ylettyvät yli 1,7 miljardiin talouteen ympäri maailman.

Foxin pressibileet tuntuvat yhtiön mittaluokan huomioon ottaen vaatimattomilta. Silvennoinen esittelee innokkaasti Foxin syksyn ohjelmistoa. Lapin poliisit esittäytyvät poliisiunivormuissaan. Alanyan sankareista paikalla ovat Niko Saarinen ja Maisa Torppa. Kaikki vitsit kertovat naisten sukupuolielimistä. On ikävä kotiin.

”Kaikki vitsit kertovat naisten sukupuolielimistä. On ikävä kotiin.”

Yritän muistaa, että vaikka en kaikessa akateemisessa ylimielisyydessäni kuulu Alanyan sankareiden kohderyhmään, kuulun Murdochin kohderyhmään. Nykyiseen 21st Century Foxiin sisältyy nimittäin myös jättimäinen elokuvatuotantoyhtiö 20th Century Fox, joka on tuottanut esimerkiksi kaksi ensimmäistä Star Wars -trilogiaa, Yksin kotona -elokuvat, Avatarin ja Titanicin. Marilyn Monroe nähtiin ensimmäisessä elokuvaroolissaan valkokankaalla 20th Century Foxin tuottamassa elokuvassa Dangerous Years vuonna 1947.

Maailmalla yhtiön tuottamia tv-sarjoja ovat muun muassa Buffy vampyyrintappaja, Glee, Ensisilmäyksellä ja 24. Ensi vuonna Fox näyttää uuden tuotantokauden X-Filesia.

Suomen Foxin katsotuin ohjelma on V#tun puhelinmyyjät.

Puhelinmyyjistä viis, ei minun tarvitse mennä omaa kohderyhmäpaikkaani hakemaan edes yhdysvaltalaisista elokuvista. 21st Century Fox omistaa myös brittiläisen Shine Group -yhtiön, johon kuuluu Suomessa toimiva tv-tuotantoyhtiö Shine Finland. Ensitreffit alttarilla, Huvila & huussi, Kuorosota ja Toisenlaiset frendit ovat kaikki Shine Finlandin sarjoja (kuten V#tun puhelinmyyjätkin, jos oikein tarkkoja ollaan).

Syksyn kirkkain johtotähti Foxin suomalaisista ohjelmista on kuitenkin biletunnelman perusteella Bimbot Oy. Näemme klipin, jossa bimbot, Sointu ja Alina, menevät brasilialaiseen sokerointiin. Toisin sanoen heiltä revitään kaikki häpykarvat pois pehmeänjähmeällä, siirappimaisella sokerimassalla.

Silvennoinen kertoo, että Bimbot Oy on ”yllättävän feministinen ohjelma”. Bimboja pyydetään kirjautumaan Tinderiin, jotta he voisivat tsekata tilaisuuden miestarjonnan.

”Bimboja pyydetään kirjautumaan Tinderiin, jotta he voisivat tsekata tilaisuuden miestarjonnan.”

Sinänsä naiskehon seksualisoiminen on hyvin linjanmukaista. Rupert Murdoch oli se häiskä, joka toi brittiläiseen The Suniin kolmossivulle tissit.

The Sunin lisäksi Murdochin News Corp -yhtiö omistaa The Timesin, Sunday Timesin ja Press Associationin. Yhdysvalloissa markkinoilla jylläävät suurimpina Wall Street Journal ja New York Post. Uransa Murdoch aloitti syntymämaassaan Australiassa lehtimiehenä, ja hän omistaa sielläkin yhä lukuisia lehtiä.

Lavalla Silvennoinen kehottaa kaikkia menemään photoboothiin. Kuvat tulevat ”someen”.

Rupert Murdochilla on noin 53 000 alaista. Mikko Silvennoinen on yksi heistä.
Rupert Murdochilla on noin 53 000 alaista. Mikko Silvennoinen on yksi heistä.

Vaihdan gin toniceista kaljaan, eikä minua niinkään huoleta kekkeriselfieen ehtiminen kuin HarperCollins. HarperCollins on maailman toiseksi suurin kirjakustantamo. Sen pohjoismainen haara HarperCollins Nordic aloitti tänä kesänä käännöskirjojen julkaisemisen myös suomeksi. Samalla yhtiö aloitti suomalaisten kirjailijoiden haalimisen listoilleen. HarperCollinsinkin omistaa News Corp. Eli latva-Jeesus.

Selfieiden sijaan päätän keskittyä toisentyyppiseen edustamiseen. Käyn Bimbojen innoittamana ilmoittautumassa brasilialaissokerointiin, jonka Fox ystävällisesti tarjoaa baarin takaosaan kasatussa kauneushoitolassa. Jono on jo tuntien pituinen.

Palaan pöytään. Vain muutama päivä sitten uutisoitiin, että 21st Century Fox on ostanut perinteisen ja arvostetun tiedelehden National Geographicin, joka oli aiemmin voittoa tavoittelematon. Pääomistus National Geographic -tv-kanavista yhtiöllä onkin ollut jo melkein kaksikymmentä vuotta.

Myös Suomen Fox näyttää kanavien ohjelmia. Kieltämättä näissäkin juhlissa on tietynlainen luontodokumentin henki. Varsinkin, kun illan yllätysesiintyjä Meiju Suvas tarttuu mikrofoniin. Valtakunnan villein puuma ei todellakaan tyydy vain katselemaan, vaan hän käy ihan reippaasti koskettelemassa yleisöön eksyneitä nuoria miehiä. ”Ai kun sulla on ihanat hiukset!” hän sanoo hämillisenä hymyilevälle noin 21-vuotiaalle pojalle.

Pakenen Meijun vaikutuspiirin luota, haen uuden kaljan ja mietin, että mitä mahdoin näiltä juhlilta edes odottaa. Se, mikä minulle ja aika monelle sukupolveeni kuuluvalle tulee ensimmäisenä Foxista mieleen, on Yhdysvalloissa parikymmentä vuotta sitten aloittanut Fox News Channel.

Rupert Murdoch on republikaani, eli Suomessa hän olisi kristitty konservatiiviänkyrä. Fox News Channel on jonkinlainen Murdochin poliittisen ideologian syöttöautomaatti, joka vuorokauden ympäri selittää katsojilleen maailman tapahtumia. Kanava on ollut Valkoisen talon kanssa riidoissa läpi Obaman kauden.

Murdochin yhtiöt eivät ole liiemmin salailleet poliittisia intressejään. Miljoonia on siirtynyt vähän sinne sun tänne eri poliittisille järjestöille. Brittilehdissään Murdochin linja on ollut tukea esimerkiksi Margaret Thatcheria ja Tony Blairia.

Huomioni vie hetkeksi radiojuontaja Jupe Tuomola, joka raahaa lavalle koko perheensä. Yksi Foxin uutuussarjoista on The Tuomolat, sitcom radiojuontajan perhe-elämästä. Mukana on myös alakerran alivuokralainen Mari. Mariakin pyydetään etsimään Tinderin avulla miestä. Hyvä hetki kulauttaa lasi tyhjäksi ja etsiä ruokaa.

Ruokateemana on Turkki: papuja, couscoussalaattia, hummusta, lihapullia, tsatsikia, marinoituja kasviksia, baba ganoushia, leipää ja tietenkin lohta, ollaanhan Suomessa. On taukohetki, joten samalla kun upotan haarukkaani kikherneeseen, ajatukseni uppoavat takaisin Fox Newsiin.

Fox News käyttää asiantuntijoina ihmisiä, jotka eivät ole asiantuntijoita. Esimerkiksi kanavan ilmastonmuutoskommentaattorit eivät yleensä ole tieteentekijöitä, vaan bloggaajia, poliitikkoja ja mediapersoonia, joita saattaa toisinaan rahoittaa jokin fossiilisia polttoaineita tuottavista yhtiöistä.

Aikaisemmin tänä vuonna Fox Newsin vakituinen terrorismiasiantuntija Steven Emerson väitti uutislähetyksessä, että Iso-Britannian toiseksi suurin kaupunki, Birmingham, on kokonaan muslimien asuttama. Tosiasiassa Birminghamin asukkaista 21 prosenttia on muslimeja.

Vuonna 2011 New Jerseyssä tehdyn tutkimuksen mukaan Fox Newsin katsojat tietävät maailman tapahtumista vähemmän kuin ne, jotka eivät katso uutisia ollenkaan.

Tämä on siis nyt se sama yhtiö, joka vastikään osti yhden maailman arvostetuimmista tiedelehdistä.

”Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan Fox Newsin katsojat tietävät maailman tapahtumista vähemmän kuin ne, jotka eivät katso uutisia ollenkaan.”

Toinen yllätysesiintyjä on aloittamassa. Suomen viimeisellä käärmeenlumoojalla Lili Sariolalla on mukanaan kolme boaa ja yksi python. Käärmeet päästetään pelottavan lähelle yleisöä. Jännäpissa haisee. Esityksen jälkeen ihmiset poseeraavat käärmettä pitelevän Lilin kanssa. Boan pinta on kuiva ja lämmin, suomujen alla lihaksikas.

Käyn rahoittamassa hermojani Da Vinci’s Demons -erikoisdrinkillä. Saan valita kahdesta vaihtoehdosta: City of Demons tai Da Vinci. City of Demons tunnetaan paremmin nimellä Negroni ja Da Vinci on jonkinlainen muunnos Sunset-drinkeistä munanvalkuaisineen. Mutta koskapa nimi olisi alkoholia pilannut? Otan Da Vincin.

Sirkusmainen juhlatunnelma on häivyttänyt hyvin kaiken, mikä viittaa jättimäisiin sisar- ja yläyhtiöihin. Mikko Silvennoisen mukaan on epäreilua edes sanoa, että koko Fox-konserni olisi Fox News Channelin takia poliittisesti sitoutunut. Siitä emme keskustele, että voisiko Fox-konserni olla poliittisesti sitoutunut omistajansa takia.

Silvennoinen muistuttaa, että myös Fox News Channelille nauravat ohjelmat, kuten Simpsonit tai Moderni perhe, ovat Foxin ohjelmia.

”Pohjois-Euroopan Foxilla ei ole mitään tekemistä Fox Newsin kanssa. Foxin sateenvarjon alle mahtuu erilaisia kanavia: National Geographic on meidän, Fox-viihdeohjelmat ovat meidän, elokuvat ovat meidän ja sitten on Fox News, joka on räätälöity juuri sille markkina-alueelle”, Silvennoinen sanoo. Hän kertoo myös, ettei kukaan ole kysynyt aiheesta häneltä enää kolmeen vuoteen.

”Kyllähän kaikki näkevät meidän ohjelmistosta, että se on eri kuin Fox News. Aika harva suomalainen on Fox Newsiä edes nähnyt. Maine voi olla eri asia kuin todellisuus.”

(Harmi Silvennoisen kannalta, että nykyaikana pätkiä Fox Newsistä on aika helppo nähdä. Tässä esimerkiksi aiemmin mainittu ”terrorismiasiantuntijan” totuusarvoltaan MV-sivuston kuonaan verrattava ”uutisvideo”.)

Raamatussa on 247 viittausta alkoholiin. Niistä 40 suhtautuu alkoholiin kielteisesti ja 145 myönteisesti. Loput ovat neutraaleja viittauksia. (Lähde: Whitfield, Daniel: Alcohol and the Bible)
Raamatussa on 247 viittausta alkoholiin. Niistä 40 suhtautuu alkoholiin kielteisesti ja 145 myönteisesti. Loput ovat neutraaleja viittauksia. (Lähde: Whitfield, Daniel: Alcohol and the Bible)

Jälkiruokana on suklaakakkua. Otan kaksi palaa. Kakku on koristeltu tuoreilla vadelmilla ja herneenversoilla.

Kakku sulaa suussa. Mietin, mitä Silvennoinen sanoi. Hän on oikeassa siinä, että Yhdysvallat on niin medialtaan kuin politiikaltaankin hyvin erilainen alue kuin Eurooppa. Keskityn siis hetkeksi Murdochin toimiin lähempänä.

Yksi Murdochin liikeuran kovimmista takaiskuista sattui Britanniassa vuonna 2011, kun Scotland Yard alkoi tutkia Murdochin omistamia lehtiä. Selvisi, että toimittajat olivat salakuunnelleet julkisuuden henkilöiden ja rikosten uhrien puhelimia. Lisäksi lehdet olivat ostaneet tietoja poliiseilta ja virkamiehiltä. Kovimman paineen alla oli sensaatiolehti News of the World.

Rupert Murdoch lensi poikansa Jamesin kanssa Lontooseen selvittämään tilannetta. Murdochin mukaan ihmiset, joihin hän oli luottanut, hänen omat työntekijänsä, pettivät hänet. Murdochit kiistivät tienneensä mitään salakuuntelusta. Britannian suurimmissa päivälehdissä julkaistiin koko sivun kokoinen, Rupert Murdochin allekirjoittama anteeksipyyntö.

Viisikymmentä ihmistä pidätettiin. Useita syytteitä nostettiin. Lopulta kovimman tuomion sai Andy Coulson, News of the Worldin toimittaja. Rupert Murdochia tai muita perheen jäseniä ei syytetty mistään.

Salakuunteluskandaalilla oli kuitenkin vaikutuksensa myös Rupert Murdochin elämään. 1843 aloittanut News of the World -lehti joutui lopettamaan toimintansa. Murdochin kolmas avioliitto päättyi. CIA alkoi tutkia Murdochin yhdysvaltalaisten yhtiöiden toimintaa. Murdochin jättiyhtiö News Corporation jakautui kahtia kohun laannuttua vuonna 2013. Syntyi News Corp ja 21st Century Fox.

”Ilta alkaa huipentua. Päätähti Darude saapuu paikalle.”

Ilta alkaa huipentua. Päätähti Darude saapuu paikalle. Sandstorm-hitti on ylittänyt suojaikärajan: se on jo 16-vuotias. Yhtäkkiä on minun sokerointivuoroni. Kävelen sermin taakse. Siellä on yökerhosohva ja sen edessä sohvapöytä, jolle on levitetty pyyhe. Otan housut pois. Darudelle juonnetaan solisti. En kuule kuka.

Ensimmäiset lehtensä Rupert Murdoch peri isältään Australiassa jo vuonna 1952. Päätoimittajana Murdoch oli alusta asti tunnettu ärhäkästä tyylistään tehdä lehtiä. Siis lähinnä otsikoista, joissa oli skandaaleja, seksiä tai urheilua. Tärkeintä oli myynti.

Se toimi. Vuonna 1968 Murdochin omaisuuden arvo oli jo 50 miljoonaa dollaria ja hän pystyi laajentamaan toimintansa Lontooseen.

Pääni on sohvalla, takapuoleni pöydällä, kahdenkymmen sentin päässä polvistani on väliaikainen sermi, joka kolisee ja heiluu kosmetologin liikkuessa. Kosmetologi kysyy, haluanko jonkin muotoilun. Valitsen kolmion. Viinapuudutus ei ylety sukupuolielimiini asti.

Suljen silmäni.

Yhdysvaltoihin Murdoch laajensi 1973. News Corporation perustettiin 1979. Vuonna 1985 Murdoch sai Yhdysvaltojen kansalaisuuden ja osti 20th Century Foxin. HarperCollinsin hän leikkasi ja liimasi kokoon vuonna 1990. Vuonna 2005 Murdoch koki ajankohtaiseksi laajentua Internetin puolelle ja osti MySpacen.

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä 2015 Murdoch jätti paikkansa 21st Century Foxin toimitusjohtajana. Tilalle nousi hänen poikansa James. 84-vuotias Murdoch kuitenkin pitää paikkansa yhtiön hallituksen puheenjohtajana yhdessä toisen poikansa Lachlanin kanssa.

Toista yhtiötä, News Corpia, Rupert Murdoch edelleen johtaa, mutta jälleen yhdessä poikansa Lachlan Murdochin kanssa.

”Viinapuudutus ei ylety sukupuolielimiini asti.”

Sokerointi on valmis. Kosmetologi toteaa, että nyt normaalisti pestäisiin ylimääräiset sokerit pois, mutta täällä ei valitettavasti ole mahdollisuutta.

”Sä voit sitten itse huuhdella, kun käyt vessassa.”

Nousen ja puen päälleni.

Käveleminen tuntuu oudolta. Ihossani on sileä liimapinta, johon pikkuhousuni takertuvat. Jostain syystä en kuitenkaan mene vessaan pesulle.

Ovella vielä linnanneitopukuun pukeutunut foxilainen ojentaa jokaiselle jumppapussin, jossa on potkulauta, kaksi artisokkauutteesta valmistettua laihdutusjuomaa, mainoksia ja kuponki, jolla saa Siwasta ilmaiseksi kolme juustoa.

”Foxilainen ojentaa jumppapussin, jossa on potkulauta, kaksi artisokkauutteesta valmistettua laihdutusjuomaa ja kuponki, jolla saa Siwasta kolme juustoa.”

Yöbussi vie minut takaisin Turkuun. Mikko Silvennoinen oli mukava ja supliikki. Tiedän, että hänen työtään on kertoa hyviä asioita Foxista. Tuntuu kurjalta olla eri mieltä hänen kanssaan. Bileissäkin kaikki oli niin viihdemaailmankimmeltävää ja kuohuviininkevyttä.

Jokaisella media- ja kulttuuritoimijalla on aina jokin arvopohja, jonka pohjalta se asiaansa tekee. Creatin itselleen määrittelemiä arvoja ovat esimerkiksi rohkeus, poikkitaiteellisuus ja subjektiivisuus. Mikko Silvennoisen mukaan Fox Suomen arvopohja on avarakatseinen ja laaja, mikä näkyy konkreettisesti heidän ohjelmistossaan.

”Meiltä tulee sekä lastenohjelmaa että zombiekauhua, laadukkaita dokumentteja ja viihdehömppärealitya.”

Silvennoisen mukaan Fox Suomi on puhtaasti viihdettä, eikä se ota osaa politiikkaan.

Se on varmasti totta.

Mutta kuten Silvennoinen itse sanoi Fox Newsin kohdalla: kanava on räätälöity juuri sille markkina-alueelle, jolla se toimii. Murdoch ei välitä, onko hänen yhtiöidensä levittämä sisältö korkealaatuista tiededokumenttia vai ennakkoluuloista muukalaisvihaa kasvattavaa provosointia. Markkina-alue on se, mikä ratkaisee. Ei laatu, ei totuus, ei sivistys.

Mitä Murdoch sitten tavoittelee? Rahaako pelkästään? Vai valtaa? Maailmaa, joka sopii hänen maailmankuvaansa?

Lapin poliisit tai V#tun puhelinmyyjät tuskin ovat pidemmän päälle millään tavalla poliittisesti merkittäviä ohjelmia Suomessa. Eikä niiden ole tarkoituskaan olla. Niiden tarkoitus on kerätä katsojia. Niiden on tarkoitus luoda suomalaisille mielikuva Fox-yhtiöstä kevyenä viihdetehtaana, olla kevyt viihdetehdas.

Taustalla yhä enenevissä määrin Rupert Murdoch päättää, mitä uutisia me luemme, keihin asiantuntijoihin luotamme, mitä tieteellisiä tuloksia saamme kuulla, mitä elokuvia katsomme, minkä tv-sarjan laitamme pyörimään ja kenen kirjoja luemme. Ehkä jopa sen, kenestä tulee Yhdysvaltojen seuraava presidentti, maailman vaikutusvaltaisin ihminen.

Ennen Lohjaa olen nukahtanut.

Finnpanelin mukaan Foxin katsojaosuus Suomessa oli viime vuonna 3,6 prosenttia.
Finnpanelin mukaan Foxin katsojaosuus Suomessa oli viime vuonna 3,6 prosenttia.

JÄIKÖ NÄLKÄ?

Poklomi

Minun Karjalani

”Jos minä en tätä kulttuuria ja kieltä opi, jos minä en ole tästä kiinnostunut, jos minä en tästä puhu, yhteys katkeaa.”

5.7. 2022